Curriculum Vitae

Rikie Deurenberg

Na mijn studie biologie heb ik vele jaren als docent biologie gewerkt.

Vanaf 1988 ben ik me gaan specialiseren in systematische literatuurzoekacties en het verzorgen van cursussen om zelf (systematisch) literatuur te zoeken. Zo heb ik als hoofd van de Bibliotheek Medische Wetenschappen van de Radboud Universiteit (RU) reeds vanaf 1988 literatuur gezocht op verzoek van specialisten vanuit het Radboud ziekenhuis voor zeer diverse vragen.

Vanaf 2004 ben ik betrokken bij het ontwikkelen van multidisciplinaire richtlijnen als senior adviseur, informatiespecialist bij het Centraal Begeleidings Orgaan (CBO). Het CBO is een TNO company en zorgt voor onder andere het ontwikkelen van dit type richtlijnen. De rol van systematische zoekacties hierbij is om literatuur te verzamelen die nodig is om de uitgangsvragen van de richtlijnen van een evidence based  antwoord te kunnen voorzien. Per uitgangsvraag worden hiervoor vaak meerdere Patient Intervention Comparison Outcome (PICO) vragen geformuleerd.

Vanaf 2008 tot medio september ben ik werkzaam geweest bij de Technische Universiteit Eindhoven (TUE) als beleidsmedewerker en ontwikkelaar/coördinator voor het onderwijs in informatievaardigheden. Het Informatie Expertise Centrum (IEC) heeft een leerlijn hiervoor ontwikkeld en dit onderwijs is nu een verplicht onderdeel van het Bachelor programma van de diverse faculteiten.

Sinds september 2014 werk ik als zzp-er voor SIROSS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.